Beta Plus.
Étrend-kiegészítő készítmény Beta-karotinnal és természetes E-vitaminnal.
A Beta-karotin az A-vitamin provitaminja, az E-vitaminnal együttantioxidáns vitaminok. Az antioxidánsok védik a sejteket és a szöveteket a káros szabad gyökökkel szemben, melyek a sejtek alkotó részeit roncsolják, és az oxidációs eredetű öregedési folyamatokért is felelősek. A készítményben található Beta-karotin hozzájárul a haj, a köröm és a bőr szépségének és egészségének megőrzéséhez. A Beta-karotin elősegíti az egyenletes, tartós barnulást.
A karotinoidokat már a XIX. században sikerült elkülöníteni és az 1950-es évek óta állítják elő őket élelmiszer színezékek előállítására.
Mi a szerepe?
"Aki sok répát eszik, jól tud majd fütyülni" - mondják sokan. Ez is igaz, de a béta-karotin nagy előnye nemcsak erre korlátozódik. Az A-vitamin legfontosabb forrása, hiszen a szervezet ezt a vitamint tudja előállítani belőle, és felesleg esetén elraktározódik.
A szervezet a béta-karotint szükség szerint A-vitaminná alakítja át (egységnyi mennyiségű A-vitamint hatszor annyi béta-karotinból állít elő). A vitamin fontos a jó látás és a nyálkahártyák egészsége szempontjából, de mivel zsírban oldódik, túladagolása - és ez a táplálékkal bevitt vitaminra is vonatkozik - mérgező lehet, így biztonságosabb a béta-karotin fogyasztása. Az A-vitamin hiányának az egyik legelső tünete a farkasvakság. A szem képtelen alkalmazkodni a gyenge fényhez, ha az ideghártya fény- és színérzékelő receptoraihoz szükséges retinol (A-vitamin) nincs jelen. A vitamin hiánya esetén már napi egy sárgarépa is elegendő lehet a szürkületi látás helyreállításához. A fejlődő világban a 21 év alattiak körében előforduló vakság leggyakoribb oka az A-vitamin-hiány.
A karotinoidok antioxidánsként viselkednek, ezért csökkenthetik a rák bizonyos fajtáinak kockázatát. Egyes kutatások szerint a béta-karotinban gazdag étrenddel csökkenhet a tüdő-, bőr-, gyomor-, vastagbéldaganatok száma.
A béta-karotint margarinok, vajak, jégkrémek és üdítőitalok színezésére használják. Előnye más színezékekkel szemben, hogy szervezetbarát.
E-vitamin.
Az E-vitamint más néven tokoferolként ismerhetjük, és szintén zsírban oldódik. Számos olyan vegyület van, amelynek hatása hasonlít az E-vitaminéra, ezek a különböző (alfa, béta, gamma) tokoferolok. Az E-vitaminok könnyen oxidálódnak, tehát levegőn, napsugárzás hatására könnyen elveszthetik hatásukat. Éppen ezt használja ki az élelmiszeripar is, amikor különböző zsiradékokhoz E-vitamint ad az avasodás megelőzésére.
Az E-vitamin biológiai hatása nem teljesen ismert még, hiszen hiánytünetei sem igazán jelentkeznek, illetve nem jellemzőek.
Mihez szükséges?
- Antioxidatív folyamatokhoz, védőfaktorként
- Öregedési folyamatok gátlásához
- Egyes feltételezések szerint a nemi működéshez.
Idegi károsodások, nemi aktivitás esetleges csökkenése, a vörösvértestek károsodása.
Tagi ár: 2.310 Ft
Vip ár: 1.620 Ft
Klikk az árúházra….
Bal oldalon..
-Exkluzív termékek
-Egyéb élelmiszerek
Terméktapasztalatok!